Brand på ö utanför Vänersborg

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt på onsdagen på en mindre ö utanför Vänersborg. Räddningstjänsten ryckte ut med båt för att stoppa branden.

Larmet om branden kom in till SOS Alarm vid 10.30-tiden på onsdagen. Enligt räddningstjänsten gav sig flera styrkor ut båt för att få stopp på branden. Den exakta platsen för branden var någonstans norr om Vargöns kraftstation.

– Det är en liten ö som ligger mitt emellan Vänern och Göta älv kan man säga. Precis i inloppet till älven, sa Benny Gustavsson, räddningschef i beredskap hos räddningstjänsten i Norra Älvsborg, vid 11-tiden.

Enligt Benny Gustavsson handlade det om en ö som uppskattningsvis har en yta på 300 meter gånger 100 meter. Området som brann var cirka 50 meter gånger 30 meter. Ön är obebodd, och man har inte påträffat någon människa i närheten av branden.

Naturligt avgränsad brand

Spridningsrisken var enligt räddningstjänsten liten.

– Det är en ö så det ska mycket till. Men det kan vara en del gnistspridning, men det är inget vi fått rapporter om än, sa Benny Gustavsson.

Släckningsarbetet beräknades vid 11-tiden pågå fram till 14-tiden, men redan strax före klockan ett hade räddningstjänsten avslutat släckningen. Vid 15-tiden var personal fortfarande kvar på ön för att försäkra sig om att elden inte skulle blossa upp igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.