Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT:s reporter på plats vid eldhärjade Slottskogshallen Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Skolpojkar kan ligga bakom branden i Slottsskogshallen i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Träningsanläggningen Slottsskogshallen totalförstördes under en brand i Göteborg natten till söndagen. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand. Två pojkar i mellanstadieålder utreds om de kan ha ett samband med branden.
– Vi har pratat med pojkarna som har befunnit sig i närheten, det är för tidigt att slå fast att de är misstänkta, vi måste göra en teknisk undersökning och sedan får vi se vad den visar, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Larmet kom strax efter klockan 18 på söndagskvällen. Det hade då börjat brinna i träningshallen Slottsskogshallen i Göteborg.

– Det har gått igenom tak och allting så det är en totalskada, sa Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten gick under kvällen ut med ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, och varnade för kraftig rök. Efter 23-tiden rasade byggnaden och då minskade rökspridningen.

– Byggnaden har rasat ihop. Så då är inte gnistregnet och lågorna så höga längre, sa Bosse Johansson, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Stort räddningspådrag

Ett 60-tal brandmän bekämpade branden under kvällen och flera enheter från räddningstjänsten var kvar under hela natten för att bevaka att branden inte skulle spridas. På grund av den kraftiga vinden som blåste över Göteborg under natten var spridningsrisken extra stor.

– Hela byggnaden som har brunnit är totalskadad, vi jobbar med att skydda omkringliggande bebyggelse, sa Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Många närboende samlades ute för att kolla på branden.

– Jag såg eldslågor som slog ut från byggnaden. Många människor reagerade på den kraftiga, svarta röken. Alla som bor här i närheten står ute på gatan och kollar, sa Frida Stahre till SVT Nyheter Väst.

På måndagsmorgonen var räddningstjänsten fortsatt kvar för att utföra eftersläckningsarbete. Enligt polisen har ingen människa skadats. Arbetet beräknas att pågå fram till lunchtid på måndagsförmiddagen.

Pojkar kan ha något med branden att göra

Polisen utreder om två pojkar i mellanstadieålder kan ha ett samband med branden. Polisen kommer att spärra av platsen och tidigast på tisdagen kommer de kunna göra en teknisk undersökning.

– Vi har pratat med pojkarna som har befunnit sig i närheten, det är förtidigt att slå fast att de är misstänkta, vi måste göra en teknisk undersökning och sedan får vi se vad den visar, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson på måndagsmorgonen.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här brinner det vid Friidrottens hus vid Slottskogsvallen i Göteborg. Foto: NG Bild / Niklas Göransson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

BRANDEN I SLOTTSSKOGSHALLEN

Mer i ämnet