Brev med vitt pulver till Stena

Uppdaterad
Publicerad

Stena fastigheter har fått ett brev med vitt pulver. Polisen är på plats.

Det var efter nio som ett brev med vitt pulver kom till Stena fastigheter på Drakegatan i Göteborg. Rummet där brevet finns är stängt och ventilationen kommer att stängas av.

– Vi har fått ett kuvert med vitt pulver. Eftersom detta har förekommit så är alla mnänniskor vaksamma och därför larmade vi polisen. Alla säkerhetsåtgärder är vidtagna, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef på Stena fastigheter.

Stena Line

Dagens händelse är en av många senaste tiden som varje gång slukar resurser för polisen. Speciellt med tanke på att det sällan är något farligt i breven.

– Det har inte varit skarpt någon gång men vi kan inte chansa med sånt här. Det är en resursfråga och det låser oss varje gång. Det är bara att hoppas att det inte händer något annat allvarligt samtidigt, säger Björ Blixter, presstalesman på polisen.

Och precis som tidigare gånger var det inget farligt.

– Brevet togs i beslag och det hela kunde blåsas av efter insats av bland andra räddningstjänstens kemskydd, säger Björ Blixter.

Händelsen rubriceras som olaga hot.

Christel Armstrong Darvik:

– Jag tycker alltid man ska ta detta på största allvar, sedan får polisen avgöra allvaret i det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stena Line

Mer i ämnet