Minst 30 ungdomar var inblandade och enligt polisen ska flera varit maskerade. Foto: SVT

Brinnande bildäck i Kronogården – oroligheter andra natten i rad

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats inleddes sent på onsdagskvällen på grund av oroligheter i Kronogården i Trollhättan. Bland annat har ett 30-tal ungdomar tänt eld på däck, det är andra natten i rad som det är stökigt på gatorna i Kronogården.

Vid halv tio på onsdagskvällen konstaterade polisen att man fått in uppgifter om att en stor grupp maskerade ungdomar hindrat bilar från att ta sig fram i området runt Kronogårdsskolan. Enligt polisrapporten rör det sig om 20-30 ungdomar, som man bland annat misstänker har satt eld på bildäck. Det kan röra sig om ännu fler ungdomar, enligt polisen i Trollhättan.

– 40 till 60 ungdomar har mobiliserat sig. De har kastat minst fyra smågatstenar och ett stort antal knallskott mot polisbilar, sade Karl-Johan Främling, inre befäl på Trollhättepolisen, vid 22-tiden till tidningen TTELA.

Polis letade under natten efter misstänkta i området. Vid 23.30-tiden hade inga gripanden gjorts, och det fanns då inga rapporter om några skadade personer. Enligt polisen är även räddningstjänst på plats i området, men från varken SOS Alarm som räddningstjänsten i Trollhättan/Vänersborg har uppgifter om att någon av deras personal är i området.

Andra oroliga kvällen i rad

Även i går kväll var det oroligt i Kronogården med ungdomar som sköt raketer mot bilar och satte bildäck i brand. Under onsdagsmorgonen konstaterade polisen att det inte är ovanligt med den här typen av händelser vid den här tiden på året.

– Vid skolstarter dyker det ofta upp den här typen av oroligheter. Kronogården är också ett utsatt område, där det bubblar rätt mycket under ytan, sade Tommy Nyman, polisens presstalesman på polisen i Västra Götaland.

TTELA rapporterar dock om att det hörts knallskott i området, och beskriver onsdagens oroligheter som värre än föregående kväll.

Utreds som skadegörelse

Tre anmälningar om skadegörelse har kommit in till polisen efter nattens händelser. Det rör sig om en polisbil, en väktarbil och en bärgningsbil som skadats efter stenkastning.

– Ungdomarna kastade sten mot fordonen, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland under morgonen.

Enligt polisen lugnade det ner sig i området efter midnatt, och polisinsatsen avslutades vid 02-tiden i natt. Ingen person är omhändertagen eller gripen efter oroligheterna.

– Ärendet läggs nu över på polisen i området som går igenom detta under dagen, säger Sanna Lagerqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.