Trafikverket har tagit fram tre förslag för den spårvagnsförbindelse som ska gå mellan Lindholmen och Stigbergstorget. Klicka på klippet ovan för att se de olika alternativen. Foto: Trafikkontoret

Ny bro eller tunnel i Göteborg – se alternativen

Uppdaterad
Publicerad

Över eller under Göta älv, med eller utan cykel – och gångvägar. Ja, det är många frågor att ta ställning till gällande den spårvagnsförbindelse mellan Lindholmen och Stigberget som ska stå klar om 15 år. Trafikkontoret har tre alternativ klara – och vädjar nu efter allmänhetens hjälp.

Förbindelsen är en del av den så kallade nya innerstadringen, som enligt Ma-Lou Wihlborg, trafikkontorets projektledare för Lindholmen – Linnéplatsen, behövs för att skapa förutsättningar för den framtida expansionen av bostäder och verksamheter, samt för att underlätta för kollektivtrafiken i innerstaden.

Göteborgarna får tycka till

Under fredagen presesnterade trafikkontoret tre olika alternativ för förbindelsen. Våren 2021 kommer man att fatta ett beslut om vilket det blir – och nu önskar trafikkontoret att göteborgarna ska vara med och bestämma.

– Idag har vi en delad stad, det vill vi ändra på. Vår ambition är att olika delar av staden och politiken ska värdera de för och nackdelar som finns med de olika alternativen. I det arbetet har även göteborgare en möjlighet att tycka till och påverka, säger Ma-Lou Wihlborg.

Klicka på klippet ovan för att se vilket av de tre förslagen som du tycker är bäst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer