– Vi försöka få ner kriminaliteten i parken, säger Johan Blomqvist, projektledare på park- och naturförvaltningen. Foto: SVT

Brunnsparken stängs: ”Ett arbete som ska minska kriminaliteten”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen började det omfattande upprustningsarbetet i Brunnsparken. Området spärras av för att bland annat sätta ut nya planteringar och arbetet kommer att pågå i över ett halvår.

– Det har varit långa diskussioner om att det är en mörk och otrygg plats. Vi hoppas på att det ska bli en säker och vacker plats, säger Johan Blomqvist, projektledare på park- och naturförvaltningen.

På måndagen påbörjades arbetet mot ett tryggare och mer belyst Brunnsparken.

– Man har vid flera tillfällen sett att det sker mycket kriminalitet i parken och därför kommer vi försöka få ner kriminaliteten i parken, säger Johan Blomqvist.

Nyhetsöversikt i Väst

Hur kommer ni göra det?

– Genom en annan gestaltning. Vi kommer göra den mer parklik.

Byte av markunderlag, plantering av blommor samt minska antalet träd är delar av arbetet för att göra Brunnsparken till en tryggare och vackrare plats, berättar Johan Blomqvist.

– Vi kommer minska antalet träd just för att de ger upplevelsen om att det är en mörk plats, säger han.

Tillgängligheten till platsen påverkas

Arbetet väntas pågå i över ett halvår och genomgången genom Brunnsparken kommer att påverkas.

– Vi kommer hålla öppet Fredsgatan, Fredsbron och Fontänbron. Brunnsparksbron kommer att vara stängd, säger Johan Blomqvist.

Spårvagnstrafiken i Brunnsparken kommer inte att påverkas av arbetet.

I klippet hör du projektledaren berätta om det nya planerna för Brunnsparken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyhetsöversikt i Väst

Mer i ämnet