Man skar tågpersonal med krossad flaska

Uppdaterad
Publicerad

Bråk uppstod på ett tåg på väg mot Göteborg när en man i 25-årsåldern enligt polisen ofredat personer på tåget och skurit tågpersonal med glasflaska. Mannen greps när tåget kom in till centralstationen.

Det var vid 16-tiden på onsdagseftermiddagen som en man kom in med ett tåg till centralstationen i Göteborg. Misshandeln ska ha skett ombord på tåget, uppger polisen i region Väst.

– När tåget kommer in vid fyra-tiden är vi på plats och mannen grips, vi ska utreda vad som hänt. Ännu har jag inga uppgifter om vem som skadats, sa Jenny Widén, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Väst vid 17:30-tiden.

Skurit tågpersonal med glasflaska

Mannen som är i 25-årsåldern var narkotikapåverkad och ska ha ofredat personer på tåget, vilket GT var först med att berätta om.

– När personal ingriper blir det bråk och han gör utfall med en krossad flaska. En i personalen ska ha skurits lindrigt och även gärningsmannen ska ha skurit sig, säger Jenny Widén.

Enligt polisen ska inga personer ha behövt föras till sjukhus.

Mannen är misstänkt för misshandel, försök till grov misshandel och ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyhetsöversikt i Väst

Mer i ämnet