Arkivbild. Kvinnan ska ha hittats i lägenheten av några vänner som larmade polisen. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Kvinna hittades styckad i lägenhet i Alingsås – man misstänks för mord

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av juni hittades en kvinna död i en lägenhet i Alingsås. En man sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Nu bekräftar åklagaren Maria Thorell att kvinnan blivit styckmördad.

– Det stämmer. Med hänsyn till utredningen har vi inte velat berätta det tidigare, säger hon till SVT Nyheter Väst.

Det var några vänner till kvinnan som hittade henne i lägenheten och slog därefter larm till polisen, berättar nu åklagaren. Bara några timmar efter att kroppen hittats i lägenheten kunde en man i 50-årsåldern gripas i Alingsås. I samband med gripandet avlossade polisen även ett varningsskott.

Nu bekräftar åklagaren även att kvinnan blivit styckad, något som Alingsås Tidning var först med att rapportera. Enligt åklagaren ska den nu häktade mannen umgåtts i samma umgängeskrets som kvinnan. Mannen är även sedan tidigare känd av polisen. 

Nyhetsöversikt i Väst

– Han har dömts tidigare, bland annat för våldsbrott, säger Maria Thorell, åklagare, utan att vilja gå in på några detaljer.

Förnekar brott

Mannen nekar till brott och motivet för mordet är fortfarande oklart.

– Han ger väldigt få förklaringar över huvud taget, han vill inte svara på frågor innan rättegången, säger Maria Thorell.

Undersökningen pågår fortfarande och enligt åklagaren förväntas åtal väckas under hösten.

– Vi inväntar fortfarande obduktionsprotokoll, tekniska analyser och fler förhör som ska hållas, säger åklagaren Maria Thorell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyhetsöversikt i Väst

Mer i ämnet