Burksamlare illa knivhuggen – pojke häktad

Uppdaterad
Publicerad

En medelålders burksamlare knivhöggs oprovocerat nio gånger vid en fotbollsplan i Göteborg i somras. En 16-årig pojke har nu häktats för dråpförsöket.

Brottet, där en man knivhöggs nio gånger i halsen, huvudet och ryggen, begicks i mitten av juni. Offret ådrog sig livshotande skador.

– Jag mår dåligt och försöker leva så normalt som möjligt. Jag har ingen förklaring alls till det som skedde, säger han mer än två månader efter dådet till Göteborgs-Posten.

Det är fortfarande oklart om överfallet kommer att leda till bestående men för honom, och ytterligare operationer väntar.

Enligt åklagaren finns teknisk bevisning som binder 16-åringen vid kniven som användes. Något motiv har inte framkommit, och den misstänkte nekar till brottet. Trots sin låga ålder hålls han inlåst med fulla restriktioner, eftersom myndigheterna ännu inte hittat något alternativ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.