Buss attackerades i Skövde

Uppdaterad
Publicerad

En buss attackerades under natten i Södra Ryd i Skövde. Enligt polisen så vet man inte om det rör sig om stenkastning eller om bussen kan ha blivit beskjuten.

Händelsen inträffade vid midnatt på fredagskvällen vid Spånvägen i Södra Ryd. En ruta precis bakom bussföraren krossas då helt. Bussföraren har uppgett att han trott att det handlat om stenkastning mot bussen. Men enligt polisen är skadorna så allvarliga att man inte kan utesluta att bussen beskjutits med något typ av vapen.

– Polisen har gjort bedömning att det kan röra sig om någon form av beskjutning men vilket vapen kan jag inte säga, säger polisens talesperson Stefan Gustafsson.

Bussen kommer nu att genomgå en teknisk undersökning, men inte förrän tiden finns.

– Det är hårt tryck på våra tekniker just nu.

Har ni någon misstänkt?

– Nej, det enda vi har är en skadad buss.

Bussen hade inga passagerare vid tiden för attacken, och föraren ska ha klarat sig utan skador.

Andra gången på kort tid

Så sent som i onsdags kväll drabbades en annan buss av en liknande attack. Även då uppgav polisen att det kan ha rört sig om beskjutning med något form av luftvapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.