Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från eventet och hör Saga och Julia som köat sedan lördagsnatten för att få träffa Bianca Ingrosso. Foto: SVT

Svimning i kön när Bianca Ingrosso öppnade butik i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En person svimmade i kön inför öppnandet av Bianca Ingrossos butik i Göteborg. Enligt polisen var det tusentals personer på plats i en över 100 meter lång kö.

– Vi kom hit klockan halv tre i natt, säger 13-åriga Saga.

På lördagen öppnade Bianca Ingrosso sin nya butik på NK i Göteborg. Tusentals unga tjejer köade, en del redan sedan fredagen.

Polisen fick ett samtal vid 8.30-tiden på lördagen om att det var stökigt i kön.

– De hade trängts i kön och det finns tjejer som blivit klämda. Ordningsvakterna hade svårt att hantera situationen så två polispatruller åkte till platsen för att stötta dem, säger Jens Andersson, presstalesperson på polisen.

Vatten och väktare

Dag Agård är varuhuschef på Nordiska Kompaniet. Han berättar att man hade räknat med att det skulle komma betydligt fler folk än vid lanseringen i Stockholm, men ändå var man överraskad.

– Det är dubbelt mot vad vi hade planerat för, säger han.

Men har ni varit tillräckligt väl förberedda? Folk har svimmat i kön och den sträcker sig långt hur långt som helst.

Man kan alltid vara efterklok. Vi planerade för 50 procent längre kö med vatten och väktare men det är svårt att planera.

Långt från alla i kön skulle komma in på lördagen, berättar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.