Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst. Foto: SVT

Busschaufför knivskuren i ansiktet – stort polispådrag

Uppdaterad
Publicerad

Stor polisinsats pågår i nordöstra Göteborg i jakten efter en gärningsman som flytt till fots. Upptakten till knivskärningen ska ha varit att mannen blivit avvisad av bussen.

– Det är någon form av argumentation som har uppstått, säger polisen.

En busschaufför blev under tisdagseftermiddagen angripen av en person och knivskuren i ansiktet. Händelsen inträffade utanför bussen vid en hållplats söder om Angered Centrum i nordöstra Göteborg.

Gärningsmannen ska ha flytt till fots från platsen och jagas nu av polis i området, bland annat med hundpatrull.

– Vi är på plats med flera patruller och söker av området och pratar med vittnen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Flera vittnen samt busschauffören har hörts av polis. Även övervakningsfilmen från bussen har tagits i beslag av polisen.

Ordningsvakter skickas ut

På Västtrafik säger man att man ser allvarligt på den här typen av händelser, och att man nu kommer att kontakta busschaufförens arbetsgivare Keolis för att följa upp ärendet.

– Det här är en obehaglig och fruktansvärd händelse, säger Mette Ramquist, presschef på Västtrafik. 

Västtrafik stoppade all trafik till den aktuella hållplatsen en stund under tisdagen men från och med kl 15 rullar trafiken på som vanligt. Man har även skickat ut två ordningsvakter som ska cirkulera i området för att skapa lugn.

– De ska skapa trygghet bland resenärer och förare, säger Mette Ramquist.

Blev avvisad från bussen

Chauffören är en man i 40-årsåldern. Han fördes under eftermiddagen med ambulans till sjukhus där det konstaterades att han fått en skärskada i ansiktet. Mannens skador är lindriga och polisen rubricerar händelsen som mord/dråpförsök.

– Det är någon form av argumentation som har uppstått. Gärningsmannen ska strax innan ha blivit avvisad från bussen, säger Anna Göransson.

Gärningsmannen är ännu ej gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.