Foto: Henrik Snygg/ HS-Foto

Busschauffören har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 70-årsåldern som vårdats för livshotande skador efter den tragiska bussolyckan utanför Tranemo i torsdags har under natten till lördagen avlidit.

Det var på torsdagsmorgonen som en buss med 52 passagerare av okänd anledning körde av vägen och välte strax söder om Tranemo. En kvinna i 45-årsåldern omkom på olycksplatsen och så sent som på fredagskvällen vårdades fem personer på intensivvårdsavdelningen på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås medan två personer vårdades på en vanlig vårdavdelning. Två män i 70-årsåldern hade förts till Sahlgrenska i Göteborg och nu har alltså en av dem avlidit.

– Det är chauffören som avlidit, bekräftar Jan Eliasson, inre befäl på polisen i Borås för SVT Västnytt.

Bussolycka Tranemo

Situationen för den andre mannen som vårdas på Sahlgrenska var på fredagskvällen allvarligt men stabilt.

Oklart om utredning

Statens haverikommission har ännu inte bestämt om det blir någon formell utredning av olyckan.

– Vi har skickat folk för att göra en bedömning av olycksplatsen och bussen, men vi hinner nog inte fatta något beslut förrän i början av nästa vecka, sa utredningsordföranden Jonas Bäckstrand på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolycka Tranemo

Mer i ämnet