Foto: TT

Nu utreds bussolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Haverikommissionen kommer nu granska bussolyckan i Tranemo där två omkom och flera skadades.

Förra veckans olycka där en buss körde av vägen, och skadade 52 passagerar där chauffören och en kvinna avled, har väckte Haverkommissionens intresse. Händelsen anes vara så allvarlig att d en nu ska utredas.

– Vi tycker att händelsen är så allvarlig att det finns anledning att titta på det mer förutsättningslös. Det finns inget i dagsläget som visar att det är tekniska fel på bussen. Men det finns uppgifter i media om att det kan ha varit en sjukdom som legat bakom, men det kan vi inte bekräfta, säger Jonas Bäckstrand, ordförande på Haverikommissionen.

Bussolycka Tranemo

Uppgifterna som Jonas Bäckstrand hänvisar till är från GT och säger att chauffören fick en hjärnblödning under körningen.

– Det finns en säkerhetsvinst i att vi utreder detta. Men vår uppgift är inte att titta på vems fel allt är, utan hur vi kan undvika liknande olyckor i framtiden.

Haverikommissionen tror att utredningen kommer vara klar om 9-12 månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolycka Tranemo

Mer i ämnet