Massiv räddningsinsats vid Avenyn Foto: Privat

Byggställning har rasat i centrala Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En byggnadsställning har rasat vid Avenyn i Göteborg. En mycket stor räddningsstyrka är på plats men ingen ska vara skadad.

Det ska ha varit vid 13.30-tiden som ställningen rasade. Det är oklart om det är vinden eller något annat som ligger bakom.

– Vi har precis fått larmet, jag har ännu inga uppgifter alls, sa Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region väst strax efter.

Byggställning rasade i Göteborg

Raset har skett i korsningen Engelbrektsgatan och Avenyn. Byggnaden stod intill en fasad på ett åtta våningar högt hus.

”Stort pådrag”

Enligt SOS har man fyra ambulanser på plats men man kan inte svara på om någon är skadad.

Ett ögonvittne säger till SVT att området runt ställningen nu är avspärrad.

– Det är väldigt många ambulanser, brandbilar och poliser här. Det ser inte ut som att man har tagit hand om någon skadad, säger personen.

Vid 14.20-tiden meddelar polisen att ingen är skadad.

– Räddningspersonalen har sökt igenom platsen nu och har inte hittat någon, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Enligt Peter Adlersson är ägarna till byggnadsställningen på väg. Polisen skriver en anmälan om arbetsplatsolycka.

– Men det kan ju bli tal om andra brottsrubriceringar. Först ska vi höra vittnen och ta reda på vad som har hänt, säger Peter Adlersson.

Räddningstjänsten meddelar att man är på plats med cirka 40 man och att man kommer att vara kvar under några timmar för att säkerställa att inga fler olyckor sker i samband med raset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Byggställning rasade i Göteborg

Mer i ämnet