Camilla lämnade Åtvidaberg och åkte till Göteborg för hotell – en månad. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Camilla, 34, vill prova en månad i ensamhet

Uppdaterad
Publicerad

Det finns många olika skäl till varför man checkar in på hotell en månad eller ännu längre. För Camilla Abrahamsson innebar de lägre priserna att hon provar en månad i ensamhet.
– Jag vill vara utan familjen en period och prova hur det känns. Att se vilken person man blir när man är helt ensam, säger hon.

Hon såg en annons om ”longstay” på hotell och tanken började gro. Efter några dagar lyfte hon idéen med resten av familjen. De gav grönt ljus och hon packade väskorna och lämnade Åtvidaberg i Östergötland och åkte till Göteborg och tog in på hotell – en månad.

– Det har varit en prövning. Nu har jag varit här i tio dagar och jag valde ett hotell så pass långt bort för att jag inte ska kunna åka hem direkt om jag längtar efter dem, förklarar hon och berättar att hon har kontakt med både man och barn varje dag.

Jobbar på distans

Camilla Abrahamssons arbetsplats har stängt i samband med coronapandemin och därför jobbar hon redan sedan tidigare hemifrån.

– Jag packade datorn och tog med mig två skärmar och det fungerar lika bra här.

Hon berättar att hennes utmaning har varit rolig och spännande, men samtidigt läskig. Det är sällan hon besöker Göteborg annars och nu har hon hunnit med att upptäcka stan på ett nytt sätt.

– Imorse var jag i och tittade på Magnolior som slagit ut i Trädgårdsföreningen och sedan gick jag till gymmet. Sedan blir det ett besök på en restaurang, säger hon.

Vill inte ta familjen för givet

Så kommer livet rulla på den närmsta tre veckorna och sedan åker hon hem till Åtvidaberg.

Finns det inte risk att du får smak på hotellvistelsen och stannar?

– Jag tror inte detta utan att det kommer bli väldigt skönt att komma hem. Än har jag inte kommit dit, men jag tror det blir enformigt att leva så här. Men det är i och för sig en del av syftet. Att bli uttråkad så man börjar tänka och inte vara i ekorrhjulet.  Vad är det man saknar hemma? Allt man tar för givet när livet rusar på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet