Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sedan i november har ryktet gått om att köpcentrat skulle stänga helt. I klippet hör du centrumchefen Ståle Løvheims svar på den frågan. Foto: Lisa Johansson/SVT

Centrumchefen: ”Det gör ont varje morgon man kommer till jobbet”

Publicerad

Till sommaren kan Nordby Shoppingcenter norr om Strömstad vara tillbaka som vanligt, det är den vision som ledningen har.

– Vi kommer att öppna igen och vi kommer att göra det under det första halvåret.

Sedan i november har ryktet gått om att köpcentrat skulle stänga helt. I klippet hör du Ståle Løvheims svar på den frågan.

Det gick från att vara Nordens störst köpcentrum med uppemot 50 000 besökare per dag. Till tomma hyllor, nedlagda butiker och ihärdiga rykten om total nedstängning.

Från sitt kontor i köpcentrats högst belägna del har centrumchefen Ståle Løvheim god utsikt över en stor del av de 10 000 parkeringsplatserna. De allra flesta är tomma.

– Det kommer jag aldrig vänja mig vid. Det gör ont varje morgon man kommer till jobbet, säger han.

”En utmaning”

Den 16 mars 2020 stängde Norge gränsen mot Sverige. Då försvann kunderna. Personal permitterades och varslades.

Ett frågetecken som Ståle Løvheim ser är i hur stor utsträckning de uppsagda finns kvar i närområdet och kan tänka sig en anställning inom gränshandeln igen.

– Det kommer att vara en utmaning. När man inte har något datum så är det svårt att börja nyanställa. Vi har två av Nordens största matvarubutiker, hur lång tid kommer det ta att fylla dem och kommer de ha personal? Det här kommer bli tufft. Men jämfört med hur vi upplever situationen idag så kommer allt det här att gå jättebra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer