Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Chalmers vänder nu i frågan om att förbjuda politiska manifestationer och affischer på campus. Foto: SVT

Chalmers backar – häver förbud mot politiska manifestationer

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett omtalat beslut om att förbjuda politiska manifestationer vänder Chalmers tekniska högskola i Göteborg nu i frågan.

Under måndagen meddelade Chalmers rektor Martin Nilsson Jacobi tillsammans med studentkårens ordförande Isabelle Jarl att politiska manifestationer inte lägre tillåts på campus och samtliga lokaler.

– Anledningen till det är att vi vill ha en trygg och inkluderande arbetsplats för alla våra studenter och lärare, sa rektor Martin Nilsson Jacobi då till SVT.

Nu hävs förbudet.

– Beslutet var inte avsiktligt för evigt utan så länge det behövdes, nu behövs det inte längre för den situation som skapat oro bland studenterna har upphört, säger Chalmers kommunikationsansvarige Henrik Dahlberg.

Studentförbundet: Förnuftigt beslut

S-studenters förbundsordförande Emma Fastesson Lindgren menar att Chalmers beslut att backa är rätt. Hon uppmanar även andra lärosäten att häva sina förbud.

– Bra att Chalmers har tagit sitt förnuft till fånga. Sveriges demokrati ska leva varje dag, alla dagar., säger Emma Fastesson Lindgren.

Så här lät det tidigare i veckan när förbudet mot politiska manifestationer infördes.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag kommer från ett land där man inte får uttrycka sig och det har skapat mycket problem, säger Faezeh Mohammadi som studerar på Chalmers. Starta klippet för att se vad hon och rektor säger. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.