Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Äldreboendets chef förfärad efter misstänkta våldtäkterna: ”Fanns inga misstankar”

Uppdaterad
Publicerad

Vid sammanlagt 24 tillfällen misstänks den tidigare anställde på äldreboendet ha våldtagit kvinnor han var där för att ta hand om, i sin roll som vårdbiträde.

– Det var en medarbetare som det inte fanns några klagomål på eller misstankar mot, säger Petra Höglund, verksamhetschef vid äldreboendet.

Hör verksamhetschefen berätta om hur personal och brukare reagerat

Petra Höglund är verksamhetschef på Riddarstensgårdens äldreboende i Lerum, den plats där våldtäkterna mot fyra äldre kvinnor ska ha skett under tiden som mannen arbetade där 2015-2017.

Riddarstensgården

Nu åtalas mannen, som är i 30-årsåldern, för grov våldtäkt, grovt barnpornografibrott, kränkande fotografering och grovt förtal.

Starka reaktioner

På äldreboendet har både personal och brukare reagerat kraftigt, säger Petra Höglund.

– Det kom som en chock för oss när han blev häktad. Det är fruktansvärda brott den här mannen står åtalad för och det känns skönt att ta nästa steg i rättsprocessen, säger Petra höglund.

Nekar till brott

Den häktade mannen nekar till brotten. Han hävdar att kvinnorna gett samtycke till sex, och även till att handlingarna fotograferades eller filmades, uppger mannens advokat.

Petra Höglund hoppas att äldreboendet nu får ta del av mer information som polisen har.

– Då kan vi också utvärdera och se om vi kunnat göra något annorlunda, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Riddarstensgården

Mer i ämnet