Tusentals såg Chera Khader Segestam fira sin sista födelsedag i dokumentären ”Livets sista fest” på SVT Play. Foto: SVT

Chera Khader Segestam död – blev 26 år

Uppdaterad
Publicerad

26-åriga Chera Khader Segestam från Göteborg har somnat in efter att hon kämpat mot cancern.

På Instagram har hon publicerat ett sista inlägg: ”Jag valde aldrig att sluta kämpa utan jag kunde bara inte fortsätta min resa mer”.

I april 2022 blev Chera Khader Segestam från Göteborg diagnotiserad med aggressiv blodcancer, Akut myeloisk leukemi (AML).

Hon bestämde sig direkt för att hon skulle vara öppen på sociala medier om livet som ung och cancersjuk. Hon ville sprida kunskap om sin sjukdom och delade sin resa på sociala medier med tusentals följare.

Hade en sista födelsedagsfest

I januari anordnade hon och hennes man en stor födelsedagsfest för vänner och familj – för att fira sin sista födelsedag. Detta skildrades i minidokumentären ”Livets sista fest” på SVT Play.

– I oktober fick jag reda på att jag inte har så många veckor kvar att leva. Men det tänker jag inte acceptera, för jag ska fira min födelsedag och det ser jag fram emot, sa Chera Khader Segestam i dokumentären.

SVT har efter Cheras bortgång varit i kontakt med hennes man, Albin Segestam, som också medverkar i dokumentären.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Chera Khader Segestam firade sin födelsedag med en stor fest tillsammans med sina vänner. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.