Hampus Magnusson (M), ordförande i byggnadsnämnden. Foto: SVT

Därför byggs det inga bostäder i Frihamnen

Publicerad

Ekonomin för byggnationen av fasta lägenheter i Frihamnen går ihop, enligt Lena Andersson, för vd Älvstranden utveckling. Men Hampus Magnusson (M) menar att man inte kan titta på enbart enskilda områden.

Hör Hampus Magnusson (M), ordförande i byggnadsnämnden berätta om varför det inte byggs några fasta lägenheter i Frihamnen i klippet ovan.

Frihamnen är Göteborgs innersta hamn och ligger på Hisingen vid Götaälvbrons norra fäste. Visionen om Frihamnen är att området ska utvecklas till en del av innerstaden. Enligt Göteborgs stadsutveckling kommer den första utbyggnaden av Frihamnen, som pågår fram till 2037, att innefatta cirka 4 000 färdiga bostäder.

Totalt i Frihamnen planeras för 10 000 bostäder och 15 000 arbetsplatser och redan i år skulle 1 000 lägenheter stått klara.

När kommer det då att börja byggas i Frihamnen?

– Det vet vi inte än. Vi kommer att få in remisssvaren i oktober och då kan vi gå vidare med att förvalta Göteborgarnas skattepengar på bästa sätt, svarar Hampus Magnusson (M).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.