SVT-huset i Göteborg. Foto: SVT

Därför lånar SVT ut en reporter i en vecka

Uppdaterad
Publicerad
Vi på SVT Nyheter Väst vill rapportera om nyheter som är viktiga och relevanta för er. Vi vill också ge er en möjlighet att få se hur det går till när vi arbetar. Just därför lånar vi ut en reporter i en vecka för att göra ett reportage på minst en av era idéer.

Under en hel vecka kommer ni få följa med när reportern Rebecca Nyström åker och träffar en person som har hört av sig med ett tips. Tanken är att ni ska få en inblick i hur det går till när vi arbetar. Ni kommer få följa allt från första kontakten, hur det går till när vi gör intervjuer och hur redigering av materialet går till. Från ax till färdig limpa alltså, eller med andra ord, från idé till färdigt reportage.

Ställ dina frågor

Under hela veckan kommer ni att kunna följa oss i en liverapport, men förutom att bara visar hur vi arbetar vill vi också göra det möjligt för er att ställa era frågor till oss. Kanske ni funderar på hur vi väljer vad vi ska rapportera om? Eller är ni nyfikna på hur många som arbetar på redaktionen? I chatten kan ni fråga oss!

Tipsa SVT

En annan del är att vi vill rapportera om sådant som är viktigt och relevant för er. Just därför bad vi er skicka in era egna idéer på vad ni skulle vilja göra för reportage om ni fick låna vår reporter. Vi har fått väldigt många bra tips och vi vill gärna att ni fortsätter att kontakta oss på vast@svt.se i framtiden när ni har önskemål om sådant ni tycker att vi borde uppmärksamma.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Låna en reporter

Mer i ämnet