– Vi vill inte stänga korsningen, men måste vi det av säkerhetsskäl så gör vi det, säger Fredrik Edström vid trafikkontoret. Foto: svt

Därför säger trafikkontoret nej till vänstersvängen

Publicerad

Förbjuden, men ack så frestande för så många. Vänstersvängen vid Nordstan, upp mot Götaälvbron har väckt en hel del reaktioner från våra läsare och tittare. Och många undrar: varför inte bara tillåta svängen?

Men från trafikkontoret har man inte mjuknat. Svängen är förbjuden och förklaringarna till det är i grund och botten två. För det första ska själva påfarten till bron som följer på vänstersvängen tas bort. Egentligen skulle den redan vara bortgrävd. Men varför inte bara tillåta den tills den måste försvinna då?

– I staden prioriterar vi trafiken i ordningen: fotgängare, cyklister och kollektivtrafik. Sedan kommer näringslivets transporter, och sist, andra färdsätt, det vill säga motorcyklar, bilar, mopeder, med mera, säger Fredrik Edström vid trafikkontoret i Göteborg.

Med andra ord: bilarna skulle bromsa kollektivtrafiken och det är inte ok.

Varnar bilisterna

För de bilister som tänker fortsätta att svänga vänster skickar Fredrik Edström med en varning…

– Vi vill inte stänga korsningen, men måste vi det av säkerhetsskäl så gör vi det…

TV: Se bil efter bil göra den förbjudna vänstersvängen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer