”De illegala vapnen måste bort”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Marina Johansson (S) är bekymrad över att antalet skottskadade och mördade i skottlossningar är tre gånger så många i Göteborg som i Köpenhamn.

 Hon vill ha en hårdare vapenlagstiftning liknande den i Köpenhamn.

– Den akuta frågan gäller att få bort de illegala vapnen från våra gator i Göteborg, säger Marina Johansson (S) kommunalråd Göteborg.

Skottlossningar i Göteborg

Men hon håller med om att även det sociala utförskapet i utsatta områden måste minska.

– Det är därför vi har inlett arbete med ett jämlikt Göteborg, för att vi vet att det går att minska skillnader. Men man måste vara uthållig säger alla som forskar på det här, det tar upp till tio-tjugo år innan man kan se en märkbar skillnad i befolkningen, säger Marina Johansson (S) kommunalråd Göteborg.

Det betyder att ni satsade för lite tjugo år tillbaka i tiden, eftersom vi har den situation som vi har idag?

– Jag tror alltid att man säga att man kunde göra saker annorlunda eller bättre, men det som är viktigt nu är att vi vet vad vi behöver göra, vi har forskning, vi har åtgärder och vi har hela samhället med oss på att göra Göteborg till en socialt hållbar stad, säger Marina Johansson (S) kommunalråd Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet