Marina och Malin fastnade för padel. Foto: SVT

De spelar padel flera dagar i veckan: ”Som ett gift”

Publicerad

Malin Lidén blev fast när hon testade. Marina Bengtsson beskriver sporten som ett beroende. I dag spelar de padel flera gånger i veckan.

– Det är lite som ett gift, säger Marina Bengtsson.

Hör Malin och Marina berätta om varför de fastnade för padel i klippet ovan.

De senaste åren har sporten padel ökat kraftigt i Sverige. Nya anläggningar dyker upp titt som tätt. Marina Bengtsson från Svenljunga testade på padel första gången för ungefär ett år sedan.

– Det var egentligen en ren tillfällighet. Det verkade roligt så jag tänkte att jag måste prova.

Skador har ökat

I samband med att sporten blivit allt mer populär har också skadorna ökat. Det handlar till exempel om att sjukvården sett en ökning av antalet hälsenor som gått av.

Marina Bengtsson är medveten om skaderisken och berättar att hon jobbar aktivt för att förhindra skador.

– Man är ju inte fyrtio längre. Det är ju ganska mycket skador i padel. Man får försöka att mota dem genom att köra lite fys och styrka så att man hänger med.

Padel

Padel är en racketsport som påminner om tennis, men även squash. Sporten utövas på en rektangulär bana, med vanligtvis två spelare om vardera sida nätet.

En boll börjar med en diagonal serve som slås underifrån.

Glasväggarna runt banan är en del av spelet. När en spelare ska ta emot en boll så kan spelaren till exempel låta bollen studsa upp i glasväggen efter att den studsat på marken.

Poängräkningen i padel fungerar som i tennis.

Sporten padel skapades på 1960-talet i i Mexico.

Källa: Nationalencyklopedin och Svenska padelförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.