Hör läkarens tips på hur du slipper skador Foto: SVT / Carl Bruno Tersmeden

Allt fler skadar sig av padel – så slipper du skador

Uppdaterad
Publicerad

– Det är en idrott som badminton där man backar, smashar och accelererar framåt, rörelser som belastar hälsenan väldigt hårt, säger ortopeden och överläkaren Thorsten Schepull. Här ger han sina bästa tips på hur du undviker skador i sporten som blivit populär under senare tid.

Thorsten Schepull  är överläkare på ortopedkliniken Linköping, han är också en av alla dem som hakat på padelsporten och han har själv varit med om att personer han spelat med har skadat sig allvarligt. Han har också haft en hel del fall på mottagningen; frakturer, knäskador och hälsenor som slitits av.

– Det är en idrott som badminton där man backar, smashar och accelererar framåt, rörelser som belastar hälsenan väldigt hårt.

Sport som lockar många som inte tränat tidigare

Redan ifjol rapporterades från Örebro att flera skadat sig efter att ha spelat padel. Läget är detsamma i Östergötland.

Risken för att hälsenor ska gå av ökar om man är mellan 40 och 50 år och det är ofta just de som lockas till padelsporten, berättar Thorsten Schepull. Han tycker inte att det är konstigt att skadorna ökar eftersom intresset för sporten har blivit så extremt stort och att många som börjar spela är relativt otränade.

Se i klippet ovan hans tips på hur man kan undvika skador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

padel öst

Mer i ämnet