Hör Emmie berätta om sin padelkarriär Foto: SVT / Carl Bruno Tersmeden

Linköpings nya idrottsstjärna ökar satsningen mot toppen

Uppdaterad
Publicerad

Emmie Ekdahl är rankad tvåa i Sverige, men nu ska hon snart ta förstaplatsen.

Emmie Ekdahl började spela padel när de första banorna byggdes i Östergötland för fem år sedan. Hon hade spelat tennis tidigare, men en tränare sa att om hon satsade så skulle hon komma med i padellandslaget:

– Och då tänkte jag ”shit va kul” och sen dess har det varit hårdträning, säger hon.

Linköping

Rankingen är låst

Hon bor kvar i Linköping, men än så länge är hon tvungen att åka söderut för att få riktigt bra träning. Tre veckor i månaden är hon i Göteborg och så ofta hon kan åker hon till Spanien för att få sparring. Nyligen slog hon Sverigeettan när svenska padeltouren drog igång, men på grund av coronapandemin så är tävlingarna bara öppna för ett litet antal spelare och ger därför inga rankingpoäng, så först senare i vår räknar hon med att kunna klättra i rankingtabellen.

Spanjorskor dominerar totalt

På världsrankingen ligger Emmie Ekdahl på plats 260, men där är det total spansk dominans. Spanien har fler toppnamn inom padelsporten än vad Kina har inom bordtennisen. Av damernas topp 100 är 74 spanjorskor och alla de tio högst placerade. Emmie Ekdahal säger att svenskar har mycket att lära:

– Vi har ofta tennisbakgrund och slår hårdare än spanjorerna, och därmed missar vi också mycket också, de missar nästan aldrig.

Hör henne berätta mer om sin satsning i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet