Tvingades ge upp husbåtsdrömmen – fick ingen plats nära skola

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Göteborg är omringat av vatten så finns det få permanenta platser för husbåtar. Det är något som Oskar Lundblad fick erfara när han ville ha en plats för en husbåt närmare barnens skola och kompisar.

– Jag hittade ingen så jag var tvungen att släppa husbåtsdrömmen och vi bor nu i en lägenhet i stället, säger han.

Det är vindar med stormstyrka i byarna utanför fönstret och regnet hänger i luften, men inne i husbåten är det varmt och skönt. Vi sitter i samma husbåt på Ringön i Göteborg som var Oskar Lundblad och barnens hem under ett halvår för en tid sedan.

– Att bo i en husbåt är en dröm jag haft i många år.

Det var besvärligt att ta sig till och från barnens skolor och kompisar från Ringön på Hisingen vilket var orsaken till att boendet blev så kortvarigt.

Boll i rullning

Han försökte att ordna med en båtplats på närmare håll, men det visade sig vara omöjligt.

– Vi har en massa vatten i Göteborg, vi har bostadsbrist och kommunal mark som inte används alltid, hur går det ihop liksom?

Men nu kan en förändring vara på gång då politikerna i Göteborg klubbat igenom en utredning där de ska titta på nya områden för husbåtar.

Se i klippet när Oskar visar runt i husbåten som de tidigare bodde i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.