Foto: Joakim Eriksson

Trots säkrad dna-profil – död man i Pickesjön fortsatt oidentifierad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen hoppas att någon, kanske i samband med jul och nyår, ska sakna mannen vars kvarlevor hittades i Pickesjön utanför Borås i höstas. Han är fortfarande oidentifierad – trots att polisen nu har en dna-profil att jämföra med.

Den 9 oktober larmades polisen till Pickesjön utanför Borås, sedan någon hittat mänskliga kvarlevor i vattnet. Under helgen som följde fanns polisens tekniker fler fynd. Efter rättsmedicinsk obduktion och analyser av NFC, Nationellt Forsensiskt Centrum, stod det klart att det rörde sig om en mansperson som troligen inte legat på platsen någon längre tid.

Ålder var svårt att fastställa, men det var troligen en vuxen och förhållandevis kortvuxen man – mellan 166 och 175 centimeter.

Resultatlöst

Polisen gick igenom anmälningar om försvunna personer som kunde tänkas stämma med fynden, men utan resultat. Uppmaningar till allmänheten om att komma in med tips om iakttagelser gjorda vid sjön har heller inte gett några avgörande resultat.

– Vi har tyvärr inte kommit längre. Än så länge står det och stampar lite. Vi försöker se om vi kan identifiera honom – vi har ändå en dna-profil – men den måste vi kunna jämföra med något också. Men än så länge har vi inte hittat något som passar, säger Mats Axelsson, utredare på polisens avdelning för grova brott i norra Älvsborg.

Hopp inför helgerna

Och det borde ni ha hittat om det rör en person som anmälts som försvunnen?

– Ja, det kan man tycka. Förhoppningen är väl att det är någon som saknar honom nu när vi närmar oss jul och nyår, säger Mats Axelsson.

I klippet ser du hur polisen arbetade i området under helgen den 9-10 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.