Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Misstänkt handgranat detonerade vid bilverkstad

Uppdaterad
Publicerad

En detonation inträffade vid en bilverkstad i Borås på måndagskvällen. Vad som orsakade den kraftiga smällen är fortfarande inte helt fastställt, men polisen misstänker att det rör sig om en handgranat.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med den kraftiga detonation som skedde vid en bilverkstad i Borås tidigt på måndagskvällen. Under kvällen och natten arbetade polisen för att säkerställa vad som kan ha inträffat. Innanför avspärrningarna har man under natten genomfört en teknisk undersökning.

– Vår arbetshypotes är att det är en handgranat, säger polisens vakthavande befäl Morten Gunneng tidigt på tisdagsmorgonen.

Området Sörmarken

Uppgifterna om explosionen i området Sörmarken i Borås kom vid 17.30 på måndagen.

– Det har skett någon form av explosion eller detonation vid en bilverkstad, sa polisens presstalesperson Stefan Gustafsson på måndagskvällen.

Tidiga uppgifter till SVT handlade om att ett kontor ska ha varit fullt med glassplitter, men enligt polisen finns inga yttre skador på fastigheten.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Fortfarande har polisen inte gripit någon misstänkt person.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.