Foto: TT

Direkttåg från Göteborg till Arenastaden i Solna

Uppdaterad
Publicerad

På måndag blir det möjligt att åka direkttåg från Göteborg till Arenastaden i Solna. Tanken är att underlätta för affärsresenärer att ta tåget.

Det är MTR Express som kommer att köra sträckan, en avgång på vardagsmorgnar från Göteborgs centralstation till Solna station och tillbaka mot Göteborg på kvällen.

Förhoppningen är att förbindelsen ska underlätta för affärsresor till Arenastaden i Solna, där många företag och arbetsplatser är belägna.

– En direktförbindelse till och från Göteborg är mycket välkommet för en växande stad som Solna, och förenklar ett hållbart resande för många affärsresenärer, men också Solnabor och besökare, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad, i ett pressmeddelande från MTR.

Stora arbetsgivare i Arenastaden

Antalet företag och arbetsplatser i Arenastaden har ökat de senaste åren. Flera av landets största arbetsgivare som SEB, Telia Company, Siemens och Vattenfall finns här, totalt över 22 000 arbetsplatser, enligt MTR.

Från och med den 14 april hoppas MTR att det ska bli ytterligare två avgångar per riktning på sträckan, dagligen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.