Foto: Shohreh Zare/SVT

Man anhållen för mord

Uppdaterad
Publicerad

Vid 9.15-tiden på söndagsmorgonen hittades en död man utomhus i Partille. Under eftermiddagen identifierades han som en man i 20-årsåldern, och polisen inledde en förundersökning om mord alternativt dråp. Sent under söndagskvällen anhölls sedan en annan man, även han i 20-årsåldern, skäligen misstänkt för mord.

Kroppen hittades i ett skogsparti i  närheten av Skulltorpsskolan av en privatperson.

– Det var en person som var ute och gick och som hittade den och ringde oss. Skogsdungen ligger bakom skolan, mellan skolan och ett bostadsområde, säger Peter Adlersson.

Flera polispatruller, tekniker och rättsläkare kallades till platsen, och en polishelikopter cirkulerade över området under förmiddagen.

Misstänkt för mord

Polisen spärrade av området i närheten och började knacka dörr. På eftermiddagen kunde tekniker och rättsläkare konstatera att mannen bragts om livet och stuckits med ett tillhygge.

Senare under kvällen togs en man i 20-årsåldern in till förhör och anhölls sedan skäligen misstänkt för mord.

– Han var hämtad till förhör och hur man kom fram till honom vet jag inte. Men man har väl utfört inre spaning, kollat eventuella relationer och sådant. Något har framkommit som gör att åklagaren anhåller honom, säger vakthavande befäl vid polisen i region väst, Johan Ljung.

”Klart man blir orolig”

Trebarnspappan Tariq Rawwash har bott i Partille i två år, och promenerar förbi det avspärrade området när SVT:s reporter träffar honom.

Tariq Rawwash bor i närheten. Foto: SVT

– Jag har barn som går i skolan här. Klart man blir orolig när de hittar en död människa vid skolan, säger han och fortsätter:

– Det är andra gången något sker här i närheten, det känns skumt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.