Död person hittad i Grästorp

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kan varken bekräfta eller utesluta att det är den sedan tidigare försvunna kvinnan i 25-årsåldern från Grästorp. Teknisk undersökning pågår och polisen arbetar med att identifiera kroppen.

Efter dykningar i Forshall nära Grästorp har det under lördagen hittats en död person. Polisen kan i nuläget inte säga om det rör sig om en man eller kvinna.

– Kroppen kommer att undersökas, det är viktigt att vi kan fastställa identitet och dödsorsak, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Kvinna försvunnen i Grästorp

Platsen kring fyndet är sedan tidigare avspärrad av polisen och har även tidigare undersökts i samband med sökandet efter den försvunna kvinnan.

– Platsen kommer under dagen att undersökas ytterligare av polisens kriminaltekniker, men vi tror inte att vi kommer kunna ge mer information under dagen, säger Anna Göransson.

Försvunnen i snart tre veckor

På alla hjärtans dag, den 14 februari, anmäldes en kvinna från Grästorp försvunnen. Stora sökinsatser genomfördes under den veckan, utan framgång.

Den man i 40-årsåldern som sedan tidigare är misstänkt för människorov i samband med Grästorp-kvinnans försvinnande omhäktades på fredag, på sannolika skäl, alltså den högre misstakegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna försvunnen i Grästorp

Mer i ämnet