Foto: TT

Mannen som häktades i samband med försvinnandet i Grästorp har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit häktad misstänkt för människorov i samband med att en 25-årig kvinna i Grästorp försvann i mitten av februari har släppts. Mannen är nu är helt avförd från utredningen, meddelar åklagarmyndigheten.

Det var i mitten av februari som en kvinna i 25-årsåldern försvann i Grästorp. Kort därefter häktades en man på sannolika skäl misstänkt för människorov. Nu meddelar åklagarmyndigheten alltså att mannen har släppts och att han nu är helt avförd från utredningen.

– I vanliga fall landar man kanske i att det inte går att bevisa att det är gärningsmannen man har men i det här fallet är det omvänt kan man säga. Vi kan helt säkert bevisa att han inte har något med det här att göra, säger Niklas Lindström, polisens utredningsledare.

Använde övervakningsfilm

Att polisen nu kan vara så säker på att den tidigare häktade mannen inte har med försvinnandet att göra har flera anledningar.

– Det är en kombination av inhämtad teknisk bevisning och vittnesmål samt var kroppen hittats. Lägger man ihop allt så ser man att han inte haft möjlighet att göra det han misstänkts för, säger Niklas Lindström.

Ingen ny misstänkt

Det finns i nuläget ingen ny misstänkt som kan kopplas till försvinnandet och enligt polisen talar mycket för att det kanske inte finns någon gärningsperson över huvud taget.

– Sannolikheten är högre att det är en tragisk olycka eller självförvållat än att hon ska ha sprungit på en gärningsman. Vi kan inte utesluta det men det verkar inte sannolikt, säger Niklas Lindström.

Väntar på obduktion

I början av mars hittades en död person i ån Nossan utanför Grästorp. Enligt polisen är det sannolikt den kvinna som sedan tidigare varit försvunnen på orten.

– Vi måste få ett obduktionsutlåtande, det väntar vi på nu, säger kammaråklagare Lars Johansson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Död person hittad efter dykningar i Grästorp

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinna försvunnen i Grästorp

Mer i ämnet