Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jimmy Sandberg, som var en av de frivilliga dykarna som hittade den kropp som misstänks vara den försvunna kvinnan i Grästorp. Foto: Sofia NetskarVisa alla (4)
Visa alla (4)

Hittad kropp i Grästorp ”med stor sannolikhet” försvunnen kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Den kropp som hittades under dykningarna i ån Nossan utanför Grästorp på lördagen är med stor sannolikhet den kvinna som sedan tidigare varit försvunnen från orten, uppger polisen på söndagsförmiddagen.

Hör Jimmy Sandberg, en av de fyra fritidsdykare som fann kvinnan i vattnet, berätta hur det känns.

”Kroppen är ännu inte undersökt för en identifiering, men signalementsuppgifter och klädsel stämmer överens med den försvunna kvinnans”, skriver polisen på sin webbplats.

Kvinnan, i 25-årsåldern, försvann efter en promenad på kvällen den 13 februari och anmäldes saknad 14 februari.

Misstanken ändras till mord

En man i 40-årsåldern sitter häktad, misstänkt för dådet. Misstanken har fram till fyndet av kroppen gällt människorov, men ändras nu till mord. ”Detta inte kan uteslutas i nuläget”, skriver polisen.

Kroppen hittades på lördagen av frivilliga dykare i ån Nossan. Dykningarna gjordes sedan en privatpersons hund markerat platsen.

Svåra förhållanden i ån

En av de fyra fritidsdykare som hittade kroppen var Jimmy Sandberg. Han har åkt upp och hjälp till med sökandet utanför Grästorp under kvällar och helger. Han berättar att gruppen har fått gå mycket systematiskt till väga under de svåra förhållanden med kraftiga forsar som råder i ån.

– Det var tudelat att hitta henne. Fruktansvärt att hitta henne död, men skönt att familjen kan få hem henne, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Död person hittad efter dykningar i Grästorp

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinna försvunnen i Grästorp

Mer i ämnet