Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens avspärrningar på platsen. Foto: Per-Olof Stjärnered/SVT

Död person hittad i Lillhagen i Göteborg – två häktade

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern hittades död av förbipasserande i Lillhagen i Göteborg natten till onsdag. Och under fredagen häktades två personer misstänka för mord, enligt Göteborgsposten.

Vid 02-tiden på onsdagsmorgonen fick polisen flera samtal om en misstänkt skottlossning i Lillhagen. Polisen sökte då i området med bland annat hund och hittade ett vapen – men ingen skadad.

– Det är naturligtvis olyckligt. Vi gjorde ett gediget sök med hundar. Vi hade kontakt med sjukhusen och letade i ett stort område, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Med facit i hand, hade ni kunnat gjort något annorlunda? 

– Det är så tidigt i utredningen. Jag kan inte svara på det.

Vapnet togs i beslag och en 18-årig man greps misstänkt för grovt vapenbrott under morgontimmarna. Senare anhölls mannen och delgavs även misstanke om mord.

Hittades senare av förbipasserande

Polisen larmades till platsen igen strax efter klockan 06 efter att en förbipasserande anträffat en död man med skottskador. Polisen inledde då en förundersökning om mord.

Platsen undersöktes av polisens kriminaltekniker och polisen knackade dörr i området.

Ytterligare en person anhållen

På onsdagseftermiddagen rapporterar P4 Göteborg att ytterligare en person anhållits misstänks för mord, en kvinna i 25-årsåldern. Åklagaren Åsa Nilsson säger till radiokanalen att det var efter förhör som kvinnan anhölls.

Den döde mannen i 30-årsåldern var känd av polisen sedan tidigare, men bakgrunden till skottlossningen är ännu oklar. Det finns inga tecken på att det är gängrelaterat, skriver TT.

Två personer häktade

Under fredagen har, enligt Göteborgsposten, två personer begärts häktade, på sannolika skäl misstänkta för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.