En person har hittats död på en ö i Göta älv i Trollhättan. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Den person som hittades död i Trollhättan var en man

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tror sig nu veta vem den person är som i går hittades död på en ö i Göta älv i Trollhättan.

– Det är en man men vi vill inte gå in på hur gammal, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

– De anhöriga är underrättade, kroppen skickas nu för rättsmedicinsk undersökning. Det finns ingen misstanke om brott i nuläget, säger Hans Lippens.

Det var vid kvart i fyra på lördagseftermiddagen som en person hittades död i Trollhättan. Polisen spärrade av platsen där personen hittades för teknisk undersökning. Kroppen tros ha legat på platsen en längre tid.

– Vi har hittat en del handlingar på platsen så vi är ganska säkra på vem det är, om det är samma person har han varit anmäld försvunnen sen ett år tillbaka, säger Hans Lippens.

Hur kommer det sig att kroppen kunnat ligga så länge utan att bli upptäckt?

– Det var på en av öarna i Göta älv, väster om Stallbackabron, som kroppen hittades. Vi håller på att undersöka hur personen kommit dit, säger Christer Fuxborg också han presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.