I brevet hotas bland annat kulturföreningen med att ”era barn ska dö” och ”lämna Sverige nu”. Till höger: Shadi Mansor, aktiv i föreningen. Foto: Privat

Dödshot mot muslimsk förening i Trollhättan: ”Era barn ska dö”

Uppdaterad
Publicerad

Islamiska kulturföreningen i Trollhättan har i helgen mottagit brev med grova hot. I brevet hotas bland annat kulturföreningen med att ”era barn ska dö” och ”lämna Sverige nu”.

– Min son frågade mig om någon ville döda oss. Han vågar inte gå till föreningen längre, säger Shadi Mansor, aktiv i föreningen.

Under förra veckans fredagsbön anlände ett brev med grova hot till Islamiska kulturföreningen i Trollhättan. På breven stod det bland annat att ”era barn ska dö”, ”lämna Sverige nu” och ”det blir mord i moskéer och ytterområdena om 26 dagar”, vilket P4 Väst också rapporterat om.

”Hoppas polisen tar det på allvar”

Shadi Mansor är aktiv i föreningen, han berättar att brevet kom som en chock för honom och de andra medlemmarna i styrelsen.

– Jag blev rädd. Hoten är på riktigt och jag hoppas att polisen tar det på allvar, säger han.

Polisen: ”Vi ser mycket allvarligt på det här”

Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst, berättar att polisen undersöker händelsen.

– Vi känner till det och vi ser mycket allvarligt på det här. Oavsett vem det riktar sig mot så är det här mycket allvarligt.

Styrelsemedlemmen berättar att de önskar polisbevakning under den kommande fredagsbönen, vad tänker du om det?

– Vi får göra en bedömning ut efter veckan, beroende på hur långt vi kommit i förundersökningen. Det kan vara ett val som vi gör, säger Christer Fuxborg.

Säpo kan kopplas in

Polisen i Östra Fyrbodal ser nu över brevet som innehåller såväl handskrivna meningar som meningar byggda kring urklippta tidningsbokstäver. Till P4 Väst säger polisen att det kan bli aktuellt att koppla in säkerhetspolisen i ärendet.

– Det som är skrämmande är att det är skickat till föreningen. Vi har ofta aktiviteter för barn. Min son frågade mig om någon ville döda oss. Han vågar inte gå till föreningen längre, så det är skrämmande, säger Shadi Mansor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.