Foto: Thomas Johansson/TT

Flera döms för grovt narkotikabrott efter stor knarkhärva i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Sex män döms nu för grovt narkotikabrott i en stor knarkhärva – som enligt åklagaren har koppling till gängmiljöerna i Borås.

Efter ett stort spaningsuppdrag kunde flera personer gripas under sommaren förra året – och totalt 25 personer åtalades, varav sex för grovt narkotikabrott. Nu döms de sex männen för grovt narkotikabrott. Fängelsestraffet ligger på runt tre till fyra år.

Ett tjugotal köpare döms för narkotikabrott.

Åklagaren har tidigare kopplat verksamheten till den gängkriminella miljön och menat att den dominerat kokainmarknaden i Borås.

– Det är ju absolut i den gängkriminella toppen här på Hässleholmen i Borås. Det är en förutsättning för att hantera den här omfattningen av narkotikaförsäljning. Det är de som äger narkotikamarknaden, sa kammaråklagare Martin Svensson när åtal väcktes.

Texten uppdateras.

I klippet nedan kan du se mer om köparna i knarkhärvan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör chefen för polisområde Älvsborg Peter Sörstedt i klippet, om åtalet mot de 26 personerna. Foto: Polisens förundersökning, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.