Dricksvatten för alla på stan eller inte? Foto: TT

Dricksvatten för alla på stan eller inte?

Uppdaterad
Publicerad

De rödgröna politikerna i kretslopp- och vattennämnden vill att göteborgarna ska slippa köpa vatten på flaska genom att bygga vattenposter runt omkring i Göteborg. Något som moderata kommunalrådet Jonas Ransgård kallar för ett helt ogrundat förslag.

En politisk konflikt har uppstått i Göteborg kring dricksvatten i det offentliga rummet. Det finns ännu ingen plan för var exakt vattenposterna ska stå, mer än på olika torg och samlingsplatser runt om i stadsdelarna. Och man vet heller inte riktigt vad det kommer att bli för slutnota, men de rödgröna politikerna är övertygade om att det är ett bra förslag.

– Det ska vara lätt för människor att få tag på vatten och mycket bättre än att alla går och köper på flaska. Vi tycker att det ska vara ett hundratal vattenposter där människor rör sig. Att Moderaterna inte gillar förslaget förstår jag, de vill ju främja kommersiella intressen, säger Jöran Fagerlund som är vänsterpartist och ordförande i kretslopp- och vattennämnden.

Moderata kommunalrådet Jonas Ransgård avfärdar förslaget helt och menar att problemet inte finns överhuvudtaget.

– Jag tycker att det ett helt ogrundat förslag och inget problem jag har hört talas om överhuvudtaget. Det här är något som ligger väldigt långt ned på listan, säger Jonas Ransgård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.