En man har plockats upp ur vattnet vid Röda Sten, men sökandet fortsätter efter en eventuell ytterligare person. Foto: SVT

Drunkningstillbud vid Röda Sten

Uppdaterad
Publicerad

En man plockades upp ur vattnet i närheten av Röda Sten i Göteborg på tisdagskvällen, sedan flera vittnen larmat om att han riskerade att drunkna. Mannen var vid liv och har sagt att en tjej hoppat i efter honom, som sedan eftersöktes av blåljuspersonal.

Det kom in flera larm vid halv sju-tiden på tisdagen om en man som simmade i älven. Man befarade att han höll på att drunkna. Innan räddningstjänst och ambulans kommit fram hade mannen dock plockats upp ur vattnet av en privatbåt.

Mannen var vid liv och ”talbar”. Enligt Kustbevakningen, som också larmats till platsen, ska mannen ha uppgett att en tjej hoppat i efter honom. Det verkar dock inte finnas några vittnen som har sett ytterligare en person i vattnet. För säkerhets skull fortsätter sökandet ändå ett tag till.

Mannen ska ha gått i vattnet vid Ångbåtsbryggan, alltså relativt nära Röda Sten och på samma sida av älven.

Insatsen avslutades under kvällen utan att någon mer person har hittats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.