Michael Olsson,föreståndare Preem Överby, väntar sig kaos under helgen. Foto: Richard Veldre/SVT

Mackägarens fruktan inför bilträffar i Trollhättan: ”Kommer bli kaos”

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals fordon väntas till Överby köpcentrum i Trollhättan under påskhelgen för en bilträff. Men kommunen ser över möjligheten att stoppa dem – och företagaren Michael Olsson förbereder sig inför det värsta.

– Det kommer bli kaos, säger han.

”Påsken är räddad!” Så inleds ett inlägg om de två större bilträffarna som planeras under påskhelgen på Överby centrum. Både på långfredagen och påskafton väntas hundratals fordon till platsen.

Men alla är inte lika entusiastiska inför bilträffarna. För Michael Olsson, föreståndare för Preem på Överby, innebär träffarna mängder med arbete – och tusentals kronor i kostnader. Nu förbereder han sig för det värsta.

– Det kommer bli kaos, det vet jag. Den här träffen kommer bli större, säger han och fortsätter:

– Tidigare har jag drabbats av förstörelse, stölder och nedskräpning.

Kan förbjudas

Polisen planerar en större insats på parkeringsplatsen under helgen. Samtidigt är det oklart om bilträffarna kan anses vara offentlig sammankomst och att de därmed strider mot pandemilagen.

Kommunen diskuterar samtidigt möjligheten att införa vistelseförbud på området, med just stöd av pandemilagen. Något man redan gjort i bland annat Jönköping.

– Men det är inget som görs inför påsk, det handlar om ett generellt arbete där vi tittar på flera områden, bland annat Överby, säger kommunikationschefen Vivian Komstadius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.