Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

E6 avstängd vid Dinglemotet efter lastbilsolycka – flera bilar i diket

Uppdaterad
Publicerad

E6:an mellan Tanumshede och Munkedal i Bohuslän har stängts av efter att en biltransport har åkt av vägen. Olyckan inträffade strax efter klockan två, under natten mot måndagen.

– En lastbil med släp har vält och var lastad med nio bilar. Flera av dem har ramlat av och ligger längs vägen och några hänger kvar, säger Patrik Karlsson, inre befäl vid ledningscentralen Fyrbodal.

Ingen person ska vara skadad, enligt räddningstjänsen.

– Det är halt och dimmigt på platsen och det är förmodligen orsaken till att olyckan skedde.

Vägen är helt avstängd i södergående riktning i höjd med Dinglemotet.

Väntar på bärgning

Vid sjutiden på måndagsmorgonen var flera bilar fortfarande kvar på platsen.

– Det kan vara så att polisen måste stå för bärgningen, och då tar det längre tid. Men det är lite oklart, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Strax före klockan tio lotsades bilar sakta förbi i södergående riktning, men bärgningen pågick fortfarande. Vid lunchtid berättade Trafikverket att lastbilen så småningom kommer behöva bärgas och vägen stängas av helt i södergående riktning. Oklart när det blir.

– Just nu pågår personbilsbärgning. Ett körfält är öppet i södergående riktning och trafiken rullar, säger Marie Eriksson, på Trafikverkets störningsjour.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.