Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När öppnar E6 Stenungsund? Och när beräknas E6 vara klar? Trafikverket meddelar att de ligger före tidsplan. Foto: Torkel Wennman och Richard Veldre/SVT

E6 förbi Stenungsund öppnar redan i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Trafikverket öppnar E6 förbi Stenungsund för trafik tidigare än beräknat, redan till sommaren. Först meddelades att det öppnas först till hösten eller senast till årsskiftet 2024.

– Vi ligger bra till med arbetet och nu när grundläggningen ute i skredområdet börjar bli klar kan vi därför revidera vår tidplan, säger Trafikverkets projektchef Daniel Svensson i ett pressmeddelande.

Redan under sommaren 2024 ska den delen av E6 som raserades i skredet i september 2023 öppna för trafik.

– Att släppa på trafik på E6 så snart som möjligt är vår högsta prioritet. Vi är glada över att vi inte bara håller tidplanen utan ligger före i tid, säger projektchef Daniel Svensson.

Skredet vid E6 i Stenungsund

Nya E6 ska avlasta omledningsvägar

Just nu pågår arbete med med grundläggning, utvärdering av geotekniska prover och kontroll av rörelser i marken. Vägen i sin helhet kommer att vara klar till årsskiftet 2024–2025 när Trafikverket färdigställer sidoområden och ramper.

Efter att jordmassorna rasade över E6 leddes trafiken om. Sedan dess har väg 650 och E45 varit tungt trafikerade och högt belastade.

– Genom att vi släpper på trafik på motorvägen redan i sommar kan vi tidigare än beräknat styra tillbaka de stora trafikflödena till motorvägen, säger projektchef Daniel Svensson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre personer är misstänkta efter lerskredet, som orsakade stor förödelse, vid Stenungsund den 23 september 2023. Här får du en sammanfattning av händelsen. Foto: Tomas Singer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skredet vid E6 i Stenungsund

Mer i ämnet