Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre personer är misstänkta efter lerskredet, som orsakade stor förödelse, vid Stenungsund den 23 september 2023. Här får du en sammanfattning av händelsen. Foto: Tomas Singer

Efter skredet – en miljard till återuppbyggnaden av E6

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen skjuter till en miljard kronor för att reparera E6:an utanför Stenungsund.

Pengarna kommer att finnas med i vårändringsbudgeten.

– Regeringen föreslår extra medel till Trafikverket så att myndigheten kan genomföra återuppbyggnadsarbetet utan att det planerade vägunderhållet i andra delar av Sverige påverkas, säger säger infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) i ett pressmeddelande.

Därmed ska kostnaden för det omfattande arbetet med att återställa vägen inte gå ut över andra vägsatsningar.

Skredet vid E6 i Stenungsund

Trafikverkets prognos är att E6 ska kunna öppna igen under hösten, senast vid årsskiftet.

Det omfattande skredet inträffade i september förra året. Nyligen anhölls två personer misstänkta för att ha orsakat raset. De kopplas till en byggarbetsplats i närheten av motorvägen.

Enligt medieuppgifter ska det i samband med bygget ha dumpats stora mängder schaktmassor i närheten av motorvägen, på mark som inte höll för belastningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skredet vid E6 i Stenungsund

Mer i ämnet