Ebbot Lundbergs spelning stoppades av polisen. ”Jättelöjligt” säger artisten själv. Foto: TT/Claudio Bresciani

Ebbot fick inte spela på restaurang: ”Skruvat”

Uppdaterad
Publicerad

När artisten Ebbot Lundberg skulle spela på en middag på en restaurang på Björkö utanför Göteborg stoppades arrangemanget av polis. Anledningen var att restaurangen inte hade sökt tillstånd för allmän sammankomst eller offentlig tillställning.

– Det är skruvat, säger artisten till SVT.

Däremot fick artisten Daniel Lemma framträda inför middagsgästerna veckan innan, vilket Göteborgs-Posten var först att rapportera om. Krogägaren David Lyckdal säger till GP att polisen hävdar att människor då kom för maten, eftersom Daniel Lemma inte är lika känd.

– Det vi fick höra var att det hade varit okej med en lokal artist som inte var namnkänd, säger han.

Coronaviruset i Västsverige

”Ser ingen logik i det”

När SVT når Ebbot Lundberg säger han att det hela är ”skruvat” och ”jättelöjligt”. Han upplever det som att han straffas, eftersom polisen förväntat sig att fler skulle komma för att se honom framträda.

– Jag kan inte förstå det när man ser hur det ser ut på stränderna och överallt i det fina vädret. Det är jättekonstigt och jag ser ingen logik i det. Det är inte precis som att jag drar skrikande tonårspublik som springer omkring med corona.

”Vill inte spekulera för mycket”

Trots att Ebbot inte förstår sig på polisens agerande, tror han att det kan handla om den publik han vanligtvis brukar locka.

– Större delen av min publik är pensionärer och jag vet att många av dem fullkomligt älskar mig. De är ju i riskgruppen för det här viruset, så det kanske handlar om det. Men samtidigt vill jag inte spekulera för mycket, säger han.

SVT Nyheter Väst har sökt polisens tillståndsenhet för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet