Polisen söker fortfarande i Grästorp efter den försvunna kvinnan. Foto: SVT

Efter försvinnandet i Grästorp – polisen söker specifika vittnen

Publicerad

Polisen söker nya spår i sökandet efter den försvunna kvinnan i Grästorp. Nu efterlyser man bilförare som passerat i området under natten till den 14:e februari.

– Det gäller personer som färdats i aktuellt område som kan ha gjort intressanta observationer, säger Niklas Lindström, polisens utredningledare.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, anmäldes försvunnen måndagen den 14 februari. Sedan dess har en intensiv sökinsats pågått.

Nu efterlyser polisen bilförare som färdats på riksväg 47 vid Grästorp och passerat till eller från värdshuset Tre Älgar på riksväg 44 melllan 02-04 under den aktuella natten.

Kvinna försvunnen i Grästorp

– Det gäller personer som färdats i aktuellt område som kan ha gjort intressanta observationer. Vi söker personer som färdats i personbilar eller mindre lastbilar, säger Niklas Lindström, och fortsätter:

– Vi tror att det finns vittnen som kan ha sätt något utan att veta om det, något vardagligt som man inte reagerar på. Men vad det är man sett vill vi inte säga någonting om då det riskerar att färga deras minne eller uppgifter.

Endast polis i sökarbetet i Grästorp

Polisen fortsätter att söka i området i med hundförare, och enligt utredningsledaren är det nu endast polis som genomför sökarbetet.

– I det här skedet vill vi inte att allmänheten ska hjälpa till då det kan störa sökhundarna och insatsen. Men det kan såklart komma att ändras och då är vi tacksamma för all hjälp vi får, säger Niklas Lindström.

Den 20 februari sökte cirka 300 personer i efter den försvunna kvinnan i Grästorp med den ideella sökorganisationen Missing people.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna försvunnen i Grästorp

Mer i ämnet