Gothenburg horse show Foto: SVT

Efter hästviruset: Finaler ställs in under Gothenburg Horse Show

Uppdaterad
Publicerad

De nationella finalerna för ATG Riders League har varit planerade att hållas under Gothenburg Horse Show. Nu kommer beskedet att de ställs in i Göteborg och flyttas fram. 

– Vårt fokus ligger på de internationella världscupfinalerna, säger projektledaren Erika Olsson.

Än finns ingen större smittspridning av det dödliga hästviruset EHV-1 i Sverige. Och i går berättade Erika Olsson för SVT Nyheter Väst att tävlingar inte skulle påverkas av den pågående smittspridningen i Europa. 

Men för att minska risken för spridning flyttas nu alltså totalt 44 nationella ekipage från evenemanget. 

Vill inte blanda hästar

Hon berättar att beslutet tagits i samråd med Svenska Ridsportförbundet och ATG. Beslutet skadar inte tävlande ryttare eftersom tävlingarna kan avgöras vid ett annat tillfälle. 

– Vi jobbar stenhårt för att genomföra de dubbla världscuperna i dressyr och hoppning. Och för säkerhetsskull har vi beslutat att dra ner antal hästar på plats och inte blanda nationella och internationella hästar, säger Erika Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.