Efter enorma herointillslaget i Borås – långa fängelsestraff

Publicerad

Under hela 2021 beslagtog Tullverket omkring ett kilo heroin. När polisen slog till mot lägenheten i Borås året efter det hittades fyra kilo. Nu döms två män till fleråriga fängelsestraff för synnerligen grovt och grovt narkotikabrott.

Det var polisens sektion mot internationell och organiserad brottslighet som hade övervakat och spanat på den då misstänkta handeln i lägenheten i Borås. Man hade använt sig av hemliga tvångsmedel som till exempel kameraövervakning i trapphuset och telefonavlyssning.

Misstankarna visade sig stämma och när polisen grep mannen i 30-årsåldern fanns det också fyra kilo heroin att beslagta. Mannen har erkänt innehavet, men nekat till försäljning. Han döms nu till sex års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott  och utvisas ur Sverige och förbjuds att återvända hit.

Den andre mannen i 50-årsåldern döms till fem års fängelse för grovt narkotikabrott. Han erkänner att han hanterat pengar från den andra mannen, men hävdar att han inte känt till att det varit narkotika iblandat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.