Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Malin Hansson

Efter protesterna: Trafikverket stärker säkerheten på väg 650

Uppdaterad
Publicerad

Barn som tvingas trängas med lastbilarna i vägrenen och boende som knappt vågar korsa vägen. Situationen på väg 650 har varit ansträngd efter att E6:an stängdes av, men nu har Trafikverket gått de boende till mötes.

– Vi har satt upp betongbarriärer utmed vägen, säger Jonas Nilsson, enhetschef på Trafikverket.

Jordmassorna rasade över E6:an och trafiken leddes om. Sedan dess har väg 650 varit tungt trafikerad och för bara en dryg vecka sedan inträffade en svår olycka på vägen.

Boende har varnat

De boende har varnat för den dåliga säkerheten och för farliga omkörningar. När SVT träffade Malin Hansson, som bor alldeles bredvid vägen, gavs exempel på det senare mitt framför kameran på SVT:s fotograf när en bil körde om en annan på insidan genom att köra upp på gångvägen.

Skredet vid E6 i Stenungsund

Trafikverket stärker säkerheten

Efter krav från de boende och flera inslag i SVT så stärker nu Trafikverket säkerheten på vägen. En två kilmeter lång sträcka får betongbarriärer som gräns mellan vägbanan och gångvägen.

– Vi kan inte förebygga alla risker men vi kan göra åtgärder allt eftersom vi ser att de behövs, säger Jonas Nilsson, enhetschef på Trafikverket.

Kräver fler åtgärder

Ett annat krav som förts fram är omkörningsförbud på sträckan. Där ligger nu förslaget hos Länsstyrelsen som ska fatta beslut.

Bland övriga krav de boende fört fram finns också hastighetskameror, sänkt hastighet och vajerräcken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skredet vid E6 i Stenungsund

Mer i ämnet